U bevindt zich hier: Fertiliteitskliniek MCW

Fertiliteitskliniek MCW

De fertiliteitskliniek in het Medisch Centrum Wilhelmina is een initiatief van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen in samenwerking met de maatschap van gynaecologen van het WZA. Deze maatschap staat hoog aangeschreven, met name op het gebied van fertiliteit en dat zorgt voor een grote patiëntenstroom.

Een  onderzoek onder fertiliteitspatiënten van het WZA leert dat de tevredenheidsscore van deze patiënten bijzonder hoog is, ook vergeleken met andere ziekenhuizen. Maar uit het onderzoek bleek ook dat de behandelingen als belastend worden ervaren. Patiënten moeten er vaak voor naar het ziekenhuis en dat heeft bijvoorbeeld consequenties voor het werk. Bovendien zitten deze patiënten vaak in een wachtkamer samen met zwangere patiënten. Dit wordt als confronterend en belastend ervaren.

Vandaar dat is besloten om een fertiliteitskliniek buiten het ziekenhuis te starten, met andere  toegangstijden. U kunt er op werkdagen iedere ochtend terecht van 07.30 uur tot 11.30 uur.

Afspraak maken

Voor een afspraak hebt u een verwijzing nodig. Deze kan uw huisarts of specialist faxen naar de poli Gynaecologie (0592) 32 52 72 van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. U krijgt vervolgens een uitnodiging voor een afspraak thuisgestuurd.